Elmúltál már 18 éves?
Kérjük, a belépéshez add meg születési dátumod!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Még sosem főztem sört. Érdemes elindulnom a versenyen?

Inkább sörbírónak jelentkezz, ha nincs nagy tapasztalatod. A sörfőző versenyre olyanokat várunk, akik gyakorlottak a házi sörkészítésben, és ország-világnak megmutatnák, mennyire jó a sörreceptjük.

Mi történik, ha olyan jó a söröm, hogy megnyerem a versenyt, de nem tudom még egyszer ilyenre főzni?

A verseny lényege, hogy a nyertes sört a sörfőző reprodukálni tudja, hogy aztán a Soproni sörfőzőmestere és a győztes együtt készíthessék el újra, és így kerüljön az üzletek polcaira.

Sörgyárban dolgozom, versenyezhetek?

Ha a munkaadód hozzájárul, szeretettel várjuk a jelentkezésed.

Mi történik a sörrel, amit beküldök?

A zsűri megkóstolja. Egészségedre!

Csak portert lehet főzni a versenyen?

Igen, a versenyre csak a megadott feltételeknek megfelelő porter sörrel lehet nevezni, minden más típusú sör automatikusan kizárásra kerül.

Jelentkezhetek sörfőzőnek is és sörbírónak is?

Persze! Viszont, ha söröd bekerül a kiválasztott 10 porter közé, abban az esetben nem vehetsz részt a zsűrizésben.

Mi alapján dől el, hogy melyik sör lesz a nyertes?

A zsűri objektív szempontok alapján értékeli a sörök illatát, megjelenését, ízét, kortyérzetét, valamint az összbenyomást. Egy könnyen fogyasztható, maximum 5,5 alkoholszázalékos, ugyanakkor jellegzetes porter sört keresünk.