Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
Meggy Ale
Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale
vásárlás
Hozzávalók 2 főre:
A szendvicshez :
0,5 db padlizsán
0,5 db cukkini
2 evőkanál olaj

bors
4 szelet fehér kenyér
2 evőkanál dijoni mustár
150 g reszelt sajt
50 g vaj

A besamelhez:
30 g vaj
1 evőkanál liszt
200 ml tej

bors
1 teáskanál mustár
1 csipet szerecsendió

A tálaláshoz:
2 db tojás
olaj a sütéshez
bors
ízlés szerint petrezselyemzöld
  1. A padlizsánt és a cukkinit vékonyan felszeleteljük, és kevés olajon, egy serpenyőben átpirítjuk mindkét oldalukat, közben sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeletek 1-1 oldalát megkenjük a mustárral, majd 2 szelet kenyérre rakunk pár szelet cukkinit és padlizsánt, majd erre mehet gazdagon a reszelt sajt fele. A másik 2 szelet kenyeret mustáros felével lefelé ráborítjuk. Forró serpenyőben, az olvasztott vajban a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük, és sütőpapíros tepsire rakjuk.
  2. A besamelhez a vajat megolvasztjuk, és folyamatosan keverve világosra pirítjuk benne a lisztet, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, közben pedig végig keverjük, hogy ne legyen csomós. A besamelt sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt, és szerecsendiót reszelünk bele.
  3. A kész besamelt rákanalazzuk az elősütött szendvicsek tetejére, mehet rájuk a maradék reszelt sajt, és irány a 200 fokra előmelegített sütő, felső grill fokozaton. 15-20 perc és gyönyörű aranybarnák lesznek. Közben készítünk 2 tökéletes tükörtojást, és a kész szendvicsek tetejére csúsztatjuk őket, végül borssal és durvára vágott petrezselyemzölddel is megszórhatjuk tálaláskor.

Vega Croque Madame

haladó
főétel
vegetáriánus
Vega Croque Madame
  1. A padlizsánt és a cukkinit vékonyan felszeleteljük, és kevés olajon, egy serpenyőben átpirítjuk mindkét oldalukat, közben sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeletek 1-1 oldalát megkenjük a mustárral, majd 2 szelet kenyérre rakunk pár szelet cukkinit és padlizsánt, majd erre mehet gazdagon a reszelt sajt fele. A másik 2 szelet kenyeret mustáros felével lefelé ráborítjuk. Forró serpenyőben, az olvasztott vajban a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük, és sütőpapíros tepsire rakjuk.
  2. A besamelhez a vajat megolvasztjuk, és folyamatosan keverve világosra pirítjuk benne a lisztet, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, közben pedig végig keverjük, hogy ne legyen csomós. A besamelt sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt, és szerecsendiót reszelünk bele.
  3. A kész besamelt rákanalazzuk az elősütött szendvicsek tetejére, mehet rájuk a maradék reszelt sajt, és irány a 200 fokra előmelegített sütő, felső grill fokozaton. 15-20 perc és gyönyörű aranybarnák lesznek. Közben készítünk 2 tökéletes tükörtojást, és a kész szendvicsek tetejére csúsztatjuk őket, végül borssal és durvára vágott petrezselyemzölddel is megszórhatjuk tálaláskor.

További receptek

marha / vad
sajtos ételek
tészta ételek
street food