Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
APA
Soproni Óvatos Duhaj APA
vásárlás

Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
Összesen: 40 perc
Hozzávalók:
A sztrapacskához:
300 g krumpli (pucolt állapotban)
2 db tojás
100-120 g liszt
só, bors

A kolbászhoz:
130 g szárazkolbász

Az összeállításhoz:
350 g krémsajt
2 gerezd fokhagyma
6-8 szál snidling


A tálaláshoz:
0,5 db lilahagyma
1 kis csokor petrezselyem

A sztrapacska mindenhogy is jó. Most íme egy sajtkrémes-kolbászos változat, ami pillanatok alatt elkészül.


  1. A sztrapacskához a burgonyát nyersen lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összedolgozzuk. Ha esetleg nagyon ragadós lenne a tészta, 1-2 kanál lisztet tegyünk még hozzá. Enyhén sós, bő, lobogó vízbe szaggatjuk a tésztánkat, és 7-8 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
  2. A kolbászt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és száraz, forró serpenyőben kisütjük a zsírját, majd félretesszük.
  3. A krémsajthoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított snidlinget, és sózzuk. Ráöntjük a sztrapacskára a kolbásszal együtt, és az egészet alaposan összekeverjük. Egy hőálló tálba tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük. A tetejének kis színt kell kapnia.
  4. Ha elkészült, megszórjuk apró kockákra vágott lilahagymával, frissen aprított petrezselyemmel, és tálaljuk.

Sajtkrémes sztrapacska kolbásszal besütve

kezdő
főétel
húsos
Sajtkrémes sztrapacska kolbásszal besütve

A sztrapacska mindenhogy is jó. Most íme egy sajtkrémes-kolbászos változat, ami pillanatok alatt elkészül.


  1. A sztrapacskához a burgonyát nyersen lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összedolgozzuk. Ha esetleg nagyon ragadós lenne a tészta, 1-2 kanál lisztet tegyünk még hozzá. Enyhén sós, bő, lobogó vízbe szaggatjuk a tésztánkat, és 7-8 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
  2. A kolbászt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és száraz, forró serpenyőben kisütjük a zsírját, majd félretesszük.
  3. A krémsajthoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított snidlinget, és sózzuk. Ráöntjük a sztrapacskára a kolbásszal együtt, és az egészet alaposan összekeverjük. Egy hőálló tálba tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük. A tetejének kis színt kell kapnia.
  4. Ha elkészült, megszórjuk apró kockákra vágott lilahagymával, frissen aprított petrezselyemmel, és tálaljuk.

További receptek

street food
Sörsnackek
tészta ételek
sajtos ételek
Halételek
marha / vad
sajtos ételek

A család többi tagja:

Soproni Óvatos Duhaj Búza

Belga típusú búzasör narancshéjjal és korianderrel.
Részletek