A marhát és a sütőtököt (vagy ha nincs idénye, akkor édesburgonyát) vágd ugyanakkora kockákra. Egy nagyobb lábasban forró olajon kezdd el pirítani a sütőtököt vagy az édesburgonyát.
- Ha mindegyik oldala aranybarnára pirult, akkor mellédobhatod a húst is. Fontos, hogy ezen a ponton a serpenyő minél forróbb legyen. A húsok oldalát addig a pontig pirítsd, amíg el nem kezd egy kis levet ereszteni. Ekkor gyorsan vedd le a tűzről, szórd rá a rozmaringot és a pirospaprikát, majd kavarj rajta kettőt, és öntsd fel 1 deci Démonnal.
- Ezután a húsra reszeld rá egy narancs héját, facsard rá a fél narancs levét, szórd meg 1 tk minél világosabb kávéval és a borókabogyóval. Az így kapott ragut öntsd fel annyi sörrel, hogy mindent ellepjen, majd tegyél rá egy tetőt, a hőmérsékletet állítsd alacsonyra, és néha kavard meg.
- Ha a marha már majdnem kész, elkezdheted a polentát. Ugyanúgy, mint a sörfőzésben, itt is a megfelelő arányok a legfontosabbak. 1 l forrásban lévő vízhez pontosan 20 dkg kukoricadarát kell öntened. Ezután kavargasd egy habverővel folyamatosan egészen addig, amíg a kukorica fel nem veszi a vizet, és sűrű masszává, polentává nem válik. Ha a polentád már elég sűrű, kis vajjal könnyíthetsz rajta. Minél többet használsz, annál krémesebb és gazdagabb lesz.
- Egy óra alatt a sütőtök teljesen szét fog főni, és isteni szósz lesz belőle. A narancs és a paprika kiemeli a marhahús édességét, a boróka és a kávé pedig elegáns összhangot képez a Soproni Óvatos Duhaj Démon sörrel.