Az ételhez ajánlott sörkülönlegesség:
IPA
Soproni Óvatos Duhaj IPA
vásárlás
Hozzávalók 7-8 db palacsintához
A töltelékhez:
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 evőkanál olaj
só, bors
500 g darált marhahús
500 ml passata
300 ml víz
8 db bazsalikomlevél

A palacsintához:
200 ml szénsavas víz
200 ml tej
3 db tojás
140 g liszt
só, bors
3 evőkanál olaj a sütéshez

A panírozáshoz és sütéshez:
6-8 db fogpiszkáló
bő olaj a sütéshez
4 evőkanál liszt
2-3 db tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa

A tálaláshoz:
tejföl ízlés szerint
néhány bazsalikomlevél
  1. A raguhoz a hagymát és a fokhagymát apróra, a kétféle répát kis kockákra vágjuk. A hagymákat üvegesre pirítjuk az olajon, majd mehetnek hozzá a répák, és ezzel is pirítjuk 3-4 percig. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a darált húst, amit szintén 4-5 percig pirítunk magasabb hőmérsékleten. Felöntjük passatával és vízzel, beleszórjuk az apróra vágott bazsalikomot, majd elkezdjük alacsonyabb lángon főzni, és időnként átkeverjük. Így főzzük kb. 1 órán át a ragut.
  2. Közben a palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk, botmixerrel lezúzzuk, majd palacsintasütőben, kevés olajon kisütjük őket, oldalanként 1,5-2 perc alatt. A tölteléket elosztjuk a palacsintákon, két oldalt behajtjuk a palacsintát, majd feltekerjük őket, és átszúrjuk 1-1 fogpiszkálóval a hajtásoknál.
  3. Bő olajat 170 fokosra hevítünk, és jöhet a panírozás, először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a palacsintabatyukat, majd a forró olajba dobjuk őket, és aranybarnára sütjük. Tejföllel és néhány levél friss bazsalikommal tálaljuk.

Darált hússal töltött rántott palacsinta

haladó
főétel
húsos
Darált hússal töltött rántott palacsinta
  1. A raguhoz a hagymát és a fokhagymát apróra, a kétféle répát kis kockákra vágjuk. A hagymákat üvegesre pirítjuk az olajon, majd mehetnek hozzá a répák, és ezzel is pirítjuk 3-4 percig. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a darált húst, amit szintén 4-5 percig pirítunk magasabb hőmérsékleten. Felöntjük passatával és vízzel, beleszórjuk az apróra vágott bazsalikomot, majd elkezdjük alacsonyabb lángon főzni, és időnként átkeverjük. Így főzzük kb. 1 órán át a ragut.
  2. Közben a palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk, botmixerrel lezúzzuk, majd palacsintasütőben, kevés olajon kisütjük őket, oldalanként 1,5-2 perc alatt. A tölteléket elosztjuk a palacsintákon, két oldalt behajtjuk a palacsintát, majd feltekerjük őket, és átszúrjuk 1-1 fogpiszkálóval a hajtásoknál.
  3. Bő olajat 170 fokosra hevítünk, és jöhet a panírozás, először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a palacsintabatyukat, majd a forró olajba dobjuk őket, és aranybarnára sütjük. Tejföllel és néhány levél friss bazsalikommal tálaljuk.

További receptek

street food
Sörsnackek
tészta ételek
sajtos ételek
Halételek
marha / vad
sajtos ételek