A tésztához:
1 fej hagyma
só
400 g farfalle tészta
A csirkéhez:
400 g csirkemell
40 ml olaj
só, bors
1 tk currypor
400 g ázsiai zöldségmix
2 cm gyömbér
2 ek szezámolaj
3 ek szójaszósz
2-3 tk keményítő
2 ek szezámmag
A tálaláshoz:
2 szál újhagyma
Enyhén sós, bő, lobogó vízben al dentére főzzük a tésztát. A csirkemellet felkockázzuk, és 20 ml olajon kb. 4 perc alatt megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a curryvel, majd egy tálban félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben a maradék olajat felmelegítjük, és beletesszük a zöldségmixet. Friss gyömbért reszelünk hozzá, és 2-3 percig erős lángon pirítjuk. Sózzuk, majd hozzáadjuk a szezámolajat és a szójaszószt. Visszatesszük a csirkét, a keményítőt elkeverjük egy kevéske vízben, és hozzáadjuk a zöldséges csirkéhez. Beleszórjuk a szezámmagot, hozzákeverjük a leszűrt tésztát, az egészet alaposan összekeverjük, és elzárjuk a tűzhelyet.
Akár frissen, melegen is fogyasztható, de hideg tésztasalátaként is szuperül megállja a helyét. Tálaláskor a felszeletelt újhagymával díszítjük.
Ázsiai zöldséges-csirkés tésztasaláta
haladó
laza vacsi
távol-keleti
Enyhén sós, bő, lobogó vízben al dentére főzzük a tésztát. A csirkemellet felkockázzuk, és 20 ml olajon kb. 4 perc alatt megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a curryvel, majd egy tálban félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben a maradék olajat felmelegítjük, és beletesszük a zöldségmixet. Friss gyömbért reszelünk hozzá, és 2-3 percig erős lángon pirítjuk. Sózzuk, majd hozzáadjuk a szezámolajat és a szójaszószt. Visszatesszük a csirkét, a keményítőt elkeverjük egy kevéske vízben, és hozzáadjuk a zöldséges csirkéhez. Beleszórjuk a szezámmagot, hozzákeverjük a leszűrt tésztát, az egészet alaposan összekeverjük, és elzárjuk a tűzhelyet.
Akár frissen, melegen is fogyasztható, de hideg tésztasalátaként is szuperül megállja a helyét. Tálaláskor a felszeletelt újhagymával díszítjük.